De vierde (en laatste) plek van vestiging van het Kralenbedrijf werd in 1922 het pand van het voormalige hotel “De Prins van Oranje”. Kraal was een begrip: uitgever van touristische gidsen sinds 1902, een pensionkrant, het lokale blad ‘Het Nieuws’ voorganger van de Stichtse Courant’. Naar Driebergse maatstaven van die tijd mocht je het wel van een giga winkel spreken. Het uitgebreide assortiment omvatte onder andere: boeken, binnen- en buitenlandse tijdschriften, speelgoed, kantoorartikelen, “kunstnijverheid”, een speciale afdeling voor foto- grafische attributen, prentbriefkaarten en snuisterijen voor vakantiegangers. Op de hierbij afgebeelde foto van het nieuwe bedrijfspand, met maar liefst 15 etalages, spat de zelfbewustheid en allure waarmee de Kralen hun bedrijfsactiviteiten presenteerden, eraf.

Op 31 december 1986 ging de deur van boekhandel Kraal definitief op slot, honderd en twee jaren nadat Willem Kraal z’n eerste “winkeltje van sinkeltje” aan de Bosstraat had geopend.

Mevrouw Willy Barendina Draak-Kraal overleed op 5 januari 2016. Haar asurn werd bijgezet in het familiegraf op de Oude Begraafplaats aan de Traaij. In dit graf zijn indertijd ook haar grootouders, haar vader en haar oom Barend begraven.

Tentoonstellingen

Er zijn geen komende evenementen

Rondleidingen & Excusies

Er zijn geen komende evenementen

Lezingen & Workshops

Er zijn geen komende evenementen

Overige

Er zijn geen komende evenementen

Stichting Driebergen-Rijsenburg Vroeger en Nu
info@vroeger-en-nu.nl