Archief

Een aantal vrijwilligers van Vroeger en Nu doen onderzoek en archiefwerk. Deels doen zij dat in het Regionaal Archief Zuid Utrecht. Hier is ook het archief van Vroeger en Nu ondergebracht.

Educatie

Ontwikkelen van lespakketten voor basisscholen. De pakketten “de tijd van opa en oma”, “Ridders en kastelen”, “Buitenhuizen”, “Rondleiding en excursie op Sparrendaal” en de “Fietstocht langs onderduikadressen en opvanghuizen voor bleekneusjes” sluiten aan bij het programma van de scholen. De lessen worden op school en in het museum gegeven. Verder krijgen de kinderen een rondleiding over de begraafplaats, een excursie op Sparrendaal en een fietstocht langs onderduikadressen en opvanghuizen voor bleekneusjes.

Oral History

Vastleggen van de menselijke herinnering als bron voor historisch onderzoek en de geschiedenis over bepaalde gebeurtenissen, tijden en omstandigheden. De verhalen worden geregistreerd, gearchiveerd en gebruikt voor publicaties en/of audiovisuele presentaties. Ruim 20 onderwerpen zijn inmiddels geheel uitgewerkt, waarvoor vele mensen geïnterviewd werden.

Museum

Regelmatig wisselende exposities worden samengesteld, aansluitend op actuele thema’s. Daarnaast worden architectuurlezingen en zomeravondwandelingen georganiseerd.

Toekomst

Zodra het Poortgebouw Traaij 104-106 gerenoveerd is en klaar voor hergebruik ten behoeve van Vroeger en Nu zijn wij van plan hier een plek in te richten waar met behulp van moderne communicatiemiddelen het historisch onderzoek gedaan kan worden.

 

Tentoonstellingen

Er zijn geen komende evenementen

Rondleidingen & Excusies

Er zijn geen komende evenementen

Lezingen & Workshops

Er zijn geen komende evenementen

Overige

Er zijn geen komende evenementen

Stichting Driebergen-Rijsenburg Vroeger en Nu
info@vroeger-en-nu.nl