Om onze activiteiten te kunne organiseren en uitvoeren werken we met drie activiteitengroepen:

Tentoonstellingen en lezingen

Deze groep van vrijwilligers richt jaarlijks een aantal tentoonstellingen in die u kunt bezoeken in ons poortgebouw. Daarnaast verzorgt de groep lezingen voor de donateurs, excursies en wandelingen. In overleg met het bestuur zoekt zij steeds naar plaatselijke thema’s. Een maal per jaar krijgt het thema van de OMD ( Openbare Monumentendagen) alle aandacht.

Centrum voor funeraire cultuur en snuffelmarkten

De vrijwilligers in deze groep verdiepen zich in de funeraire cultuur van onze gemeente, doen onderzoek naar wie er op de oude algemene begraafplaats achter ons poortgebouw begraven liggen en verzorgen rondleidingen op de begraafplaats. Een aantal maal per jaar wordt het poortgebouw “verbouwd” tot snuffelmarkt waar de geïnteresseerde koper zijn slag kan slaan. De opbrengsten komen volledig ten goede aan de doelen van onze stichting.

Kenniscentrum

Het kenniscentrum wordt door een aantal vrijwilligers gedreven. Zij doen onderzoek, onderhouden ons archief en leggen verhalen vast ( Oral Historie) van vaak oude inwoners van onze gemeente. Zo proberen wij verhalen te bewaren voor de toekomst. Vanuit het kenniscentrum willen wij in de toekomst ook plek bieden aan historische onderzoek.

 

Tentoonstellingen

Er zijn geen komende evenementen

Rondleidingen & Excusies

Er zijn geen komende evenementen

Lezingen & Workshops

Er zijn geen komende evenementen

Overige

Er zijn geen komende evenementen

Stichting Driebergen-Rijsenburg Vroeger en Nu
info@vroeger-en-nu.nl