Het poortgebouw is “ons huis” en daarmee de plek waar onze activiteiten met regelmaat plaatsvinden. We zijn trots op deze plek, waar wij ons sinds 2007 permanent hebben kunnen vestigen en die wij gaan verbouwen en inrichten als Centrum voor Cultureel Erfgoed. Het poortgebouw is voor onze vrijwilligers een thuis, waar zij elkaar ontmoeten en samen werken aan alle activiteiten die wij organiseren en ondernemen.

Centrum voor Cultureel Erfgoed

Het Centrum voor Cultureel Erfgoed is de plek waar initiatieven rondom het cultureel erfgoed in onze gemeente plaatvinden. In de tentoonstellingsruimte wordt jaarlijks een aantal exposities georganiseerd rondom een historisch thema. Deze exposities zijn in de regel gratis toegankelijk op dagen dat ons Centrum open is. Tijdens de openingstijden zijn vrijwilligers aanwezig die rondleidingen verzorgen.
Het Centrum voor Funeraire Cultuur heeft een permanente plek in ons poortgebouw. Vanuit dit centrum verzorgen wij rondleidingen over de Oude Algemene Begraafplaats, doen wij onderzoek naar de funeraire cultuur en houden wij het archief bij van de mensen die op de begraafplaats hun laatste rustplaats hebben gevonden.

Verbouwing

De komende jaren staan in het teken van een grote verbouwing van het poortgebouw en herinrichting van ons Centrum voor Cultureel Erfgoed. Dat is nodig om het poortgebouw in stand te kunnen houden, te verduurzamen en te voorzien van moderne sanitair. Dit wordt een grote klus, niet alleen omdat we onze fondsenwerving naar een hoger plan moeten tillen, maar ook omdat wij als stichting volledig draaien op vrijwilligers. Gelukkig worden wij in dit proces begeleid door Martijn van Raaij van Heuvelrug Architecten.
Naast het poortgebouw is begin 2020 een volledig nieuwe schuur verrezen. Deze schuur is mede mogelijk gemaakt door een grote plaatselijk sponsor en biedt ons heel veel plek om materialen op te slaan zowel tijdens de verbouwing als tot in lengte van jaren daarna.

Tentoonstellingen

Er zijn geen komende evenementen

Rondleidingen & Excusies

Er zijn geen komende evenementen

Lezingen & Workshops

Er zijn geen komende evenementen

Overige

Er zijn geen komende evenementen

Stichting Driebergen-Rijsenburg Vroeger en Nu
info@vroeger-en-nu.nl